Utförligare information finns på konstnärernas egna hemsidor som kan nås genom att klicka på respektive namn.
11 JANUARI - 2 FEBRUARI
SOFI GUNNSTEDT
Mitt skapande utgår ofta ifrån kärlet. Kärlet som symbol för kroppen. Kroppen som behållare av organ och känslor. Kroppen som objekt. Jag tycker om kontrasten mellan det högst analoga i handgjorda porslinskärl, målade med emojisymboler. Symboler som jag lånat från mobilens värld, där det inte ens tar en sekund att trycka på en glad gubbe. Men i mitt lerskapande sitter jag i timmar och målar dessa symboler för hand. Jag låter den digitala och analoga världen mötas.
Mina konstnärliga arbeten har genom åren inkluderat kropp, rum och rörelse. De har tagit sig uttryck i performance, videoinstallationer, manuellt bearbetade fotografier, objekt och installationer. Jag dras till det långsamma och lågmälda och är intresserad av sårbarheten i att vara människa. Jag utgår från inre tillstånd som jag försöker förstå och omvandla till projektionsytor för betraktarens eget inre. Det är ett intuitivt, undersökande och poetiskt arbete.
Jag arbetar med ett konstnärligt kalligrafiskt uttryck i tusch. Min inspiration är "landskap" och "begrepp". Som gästande konstnär vid Nagoya University of Arts i Japan blev jag intresserad av japansk kalligrafi, uttryckt i konstnärlig form. Ett uttryck där inre medvetna och omedvetna upplevelser uttrycks/målas i ett svep med tusch.
22 FEBRUARI - 16 MARS
Bildkonstnären Tony Roos vill förmedla en känsla av verkligheten. Han kallar måleriet modern realism. Oavsett om naturen, byggnader, interiörer, människor med mera upplevs som "ful" eller ovanligt "vacker". Realismen skildrar, i korthet, verkligheten i så hög grad som möjligt, så som han ser den.
SUSSANNE SNOECK
Sussanne är en svensk-nederländsk konstnär som fann sitt sanna kall i skulptering senare i livet. Detta livsförändrande beslut har visat sig vara helt rätt och hennes verk berör både henne själv och hennes publik på djupet. Mjukhet möter styrka i Sussannes verk. Hantverket liksom motiven förenar kunskap och nyfikenhet. Skulpturerna i lera och brons utstrålar lätthet och rörelse.
26 APRIL - 18 MAJ
ULLA NIEMI
Jag är född i Vasa i Österbotten i Finland vid hav och skärgård. Min konst präglas av det. Små eller större iakttagelser, observationer eller minnen blir till emaljer, målningar och grafik. Min konst är djupt rotad i mina rötter och uppväxtmiljön i Österbotten och Vasa skärgård. Mina bilder blir inte bara ett konstnärligt uttryck, utan också ett slags dialog med platsen som format mig.
24 MAJ - 1 JUNI
5 JULI - 10 AUGUSTI Konst i sommartid
Susanne Nyholm har varit verksam som konstnär sedan slutet på 1970-talet och har haft många utställningar både nationellt och internationellt. I centrum för Susanne Nyholms konstnärskap finns mötet människor emellan. Samspel och harmoni där individer genom sitt handlande ömsesidigt påverkar varandra.
Bibi Spets oljemåleri utgår från naturupplevelser och kan ses som ett intuitivt, lyriskt måleri. Färgerna är ofta starka och stämningen förtätad.
Skånska målarskolan och Forum målarskola i Malmö övade mig i oljemåleri. Fem år heltid på Forum grafikskola gjorde mig till etsare. Mina bilder är traditionella både till innehåll och teknik.
BARK & HALLBERG KERAMIK
Therese Bark och Anna Hallberg. Bark & Hallberg keramik är en studio, som har verksamhet och utställning i både Kastlösa By på Öland och i Växjö. Therese Bark drejar i stengods och arbetar mycket med glasyrer och använder färg och form som uttryck. Anna Hallberg bygger i stengods med olika tekniker och arbetar med former och texturer som uttryck.
MEITH FAGERQVIST
Min inspiration kommer från vardagliga intryck inom områden som inspirerar mig. Mitt främsta material är leran som ger möjlighet att lägga till och dra ifrån under arbetets gång.
30 AUGUSTI - 21 SEPTEMBER
VIVIANNE OTSA
Vivianne Otsa är född i Eskilstuna i Södermanland. Hennes intresse för måleri och konst började tidigt. Hennes far målade stora oljemålningar i familjens källare under hennes uppväxtår. Hon har studerat på en ettårig konstutbildning i Stockholm men är för det mesta självlärd, autodidakt. Hon har bott i Småland flera år med egen ateljé i Moheda gamla stationshus men är nu verksam i Göteborg. Hon målar i en slags egenlärd form av pointillism, modern pointillism som hon själv döpt det till.
Nettan Morén, född i Linköping, 1954, är en autodidakt konstnär som bor och arbetar strax utanför Motala. Hon föredrar att måla från minnet i akvarell och olja. I sitt måleri inspireras hon av ljuset och naturens växlingar på Östgötaslätten. Färgkomposition är betydelsefullt för henne då det ger känsla av harmoni.
INGRID SCHÖÖN HOLMBERG
Mitt första färgminne är när jag nöp av alla blå blommorna från krukväxterna på det vitmålade fönsterbrädet i barndomshemmet och sorterade dem i olika nyanser från ljust blå till mörkt blå och lila. Mitt hem låg nära en sjö där lommens rop kunde höras från sovrumsfönstret på sommarkvällarna.
4 OKTOBER - 26 0KTOBER
Som målare är jag intresserad av färgernas roll i skapelsen. Min stora inspirationskälla har jag utanför min ytterdörr, skogen och sjön. Under mina fötter finns det svarta urberget diabas. Mina målningar är en mix av naturen där ute och mitt eget inre landskap.
Himlen är hotfullt röd. Jag intresserar mig för de objekt vi använder vid ritualer och religiösa sammanhang kopplade till förlust och sorg. Men också varför behovet av fysiska objekt är så starkt när idén om själen är bortom det materiella.
6 NOVEMBER - 9 NOVEMBER
KONSTBYTARDAGAR
15 NOVEMBER - 7 DECEMBER
Kampen att med papper, vatten och pigment få ljus, kolorit och karaktär på plats. Att få till en bild som är så intressant att den kan leva ett eget liv, men även leva tillsammans med andra. Hur bilden skall skapas beror alltid på vad jag har för känsla över motivet.
Kopplingen mellan människa, djur och natur tonar ut. Med hjälp av keramikens strukturer, ytor och former utforskar jag sambanden mellan dem.